Tag en sniffer i Hamborg

På Chokoversum kan man både snuse og smage.

Frisk kakaobønne. Frugtkødet smager som melon. Foto: FP Anduin

Kommer man et smut til Hamburg, skal man ikke snyde sig selv for en tur på Chokoversum. Et ‘chokolademuseum’, hvor man kommer helt tæt på chokoladebønnen og dens vej fra frugt til cellofan.
Alle kommer med på en 90 min. rundvisning, som starter med en præsentation af chokoladefrugten, og hvis man bliver tilbudt at smage, skal man sige ja tak. Bønnerne smager lidt kaffeagtigt, og frugtkødet er rigtigt lækkert og friskt og honningmelonagtigt.
Det er en historie om ristning og kvaliteter og handel og alt muligt, og man kan se en rigtig chokolademølle og lave sig sin helt egen plade chokolade med alt muligt snask i fra mandler til vingummibamser (også de voksne) og få smagt på forskellige chokoladetyper undervejs – lige fra karret.

Snusomat – de stoffer, der findes i chokolade – inkl. nogle, der lugter som gamle gymnastikposer. Foto: FP Anduin

Prøv snusomaten

En helt speciel oplevelse er ‘snusomaten’, hvor man kan få en sniffer på alle de stoffer, som indgår i chokoladearoma. Det er en interessant blanding, og den er ikke for de sarte. Nogle stoffer lugter som en godt brugt gymnastikpose, andre er bare underlige. Har man snuset sig igennem, efterlades man med en solid undren over, at blandingen ender med noget så uimodståeligt som chokoladearoma.

Kakaomølle. Foto: FP Anduin

Ja, der er naturligvis en butik også, så man kan købe nogle af herlighederne med hjem – f.eks. chokoladeøl, chokoladeskeer og andre livsnødvendigheder.

 

Anduin ©

Skriv et svar