Foredrag

Lendorph & la Cour

Foredrag kan som udgangspunkt indeholde:

  • Introduktion
  • København 1910 – glem alt om ‘gamle dage’
  • At finde på figurer
  • Anna og Christian – hvorfor lige dem – og sådan?
  • Opdagerpolitiet
  • Oplæsning af en Lendorph & la Cour novelle
  • Spørgsmål

Fx:

Der er ægte forbrydelser og ægte forbrydere i et lige så ægte København anno 1910. Københavns politi havde lige fået en opdagerenhed, der gav Sherlock Holmes baghjul, og byen er befolket af ludere og lommetyve – brodne kar og bedsteborgere – og nogle gange er det de samme mennesker. Hør om Skæve-Inger, grevinden af Chambord, brødrene Carstens, Skonnert-Larsen, H.C. Andersen, detektiverne i Skyggestræde, matrosen i laksko og prinsen i fedtefadet.

Nybagt journalist Anna Lendorph og lige så nybagt opdager Christian la Cour kører parløb i jagten på mordere og tyveknægte, som huserer ikke bare i København men også i Oslo, Stockholm, Hamborg, London og New York i 1910. De er frække, opportunistiske, opfindsomme – en af dem har endda vundet en konkurrence i pengeskabsåbning med dynamit. I Chicago.

Forfatter Freya Anduin fortæller om København anno 1910 – og glemt alt om det med ‘gamle dage’ – om opdagerpolitiet, forbryderne, hovedpersonerne, og hvordan man blander fakta og fiktion i historiske hyggekrimier, hvor man lettere kommer til at grine end gyse.

 

Der kan ændres i indholdet efter ønske.

Det vil naturligvis også være muligt at købe en signeret/dedikeret bog, med mindre de fysiske forhold eller regler forhindrer dette.

Der kan søges honorartilskud hos Statens Kunstfond – læs mere her

 

Fakta og fiktion

Hvordan kan man blande virkelighed og fiktion uden at gøre vold på hverken historien eller Historien? Baseret på erfaringerne med at skrive ‘Guld og Diamanter’.

 

Quizzer og ture

Hør om, hvad der skal til for at lave en quiz eller en rute til et museum, en by eller et naturområde. (se www.historiespor.dk) Workshop også mulig.

 

Formidling

Processen og effekten – sker der hos dem ,der formidles til? Få svaret her og bliv klogere på levendegørelse, oplevelsesøkonomi og ‘tivolisering’. Hvad sker der i selve formidlingsøjeblikket?

 

At bo på landet

Erfaringer med 20 år med ‘et lille hus på landet’. Ting, der kommer efterhånden, og som man måske ikke lige havde forudset fra en fjerdesal.

 

Bordskik i middelalderen

Hør om reglerne for, hvordan man opfører sig til selskab i middelalderen.

 

Andre emner kan også tages op. Ring 42 33 93 00 og hør nærmere. Alle fordrag tilpasses specifikt til sted, publikum, specielle ønsker m.v. Kommer gerne om eftermiddagen eller i weekenden.

Prismæssigt udgangspunkt 4200 + moms og kørsel.

 

Puljer til støtte til arrangementer:

Dansk Litteratur

Dansk litteratur for børn og unge