Som man ser det

For at få noget ud af særudstillingen i Lutherhaus i Eisenach skal man gøre sig lige så enøjet som kombattanterne under reformationen.

Bibelen kan tolkes på mange måder, og forskellige skriftsteder er i tidens løb brugt til mange ting – og ofte det modsatte. Der har været tolkninger, siden det gamle testamente blev skrevet, og tekster er redigeret, omskrevet, tilskrevet og afskrevet i en uendelighed.
Udstillingen viser eksempler på dette på en sjov og direkte måde, så man får indtryk af, hvordan det samme grundlag kan få så forskellige retninger, og hvordan de samme personer opfattes som enten helgen eller djævel, afhængigt af øjnene der ser.
Udstyret med 3D- briller kan man gøre sig enøjet og se verden fra den ene og den anden side. Et meget simpelt trick, men også meget effektfuldt til netop sådan et emne.

Print og papkasser

Udstillingen er et skoleeksempel på, hvad man kan med små midler – reelt er det bare papkasser, der er stablet og påklistret tekst, som kunne være lavet i word og scan fra gamle træsnit. Nogenlunde så low tech, det kan blive – med stor effekt.

Hjemmesiden starter ganske relevant med ‘i begyndelsen var ordet’: http://www.lutherhaus-eisenach.com/en/

Skriv et svar